God morgon och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
God morgon och välkommen till GADD! Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.
God dag och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.
God kväll och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.
God dag och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
God kväll och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Vår fond

Med flera 5-stjärniga betyg och över 30 år inom branschen kan GADD & Cie leva upp till sitt motto att långsiktigt sparande är det säkraste sättet att bygga kapital.

Högsta betyg
Varför Gadd fonder

Enkelt, tryggt och långsiktigt sparande i aktier och obligationer.

Med nu över 30 års erfarenhet av individanpassad förmögenhetsförvaltning i ryggen startade vi GADD SMP fonden år 2011. Syftet var att låta fler ta del av vår framgångsrika investeringsstrategi. Nu gör modern teknik det enklare än någonsin att investera i fonden: du kan antingen investera som vanligt via online-plattformar, så som Fondmarknaden, SAVR, Max Matthiessen … eller hos Pareto Securities, men nu kan du även börja månadsspara direkt i fonden tack vare vårt samarbete med Fondab.

Investeringsfilosofi

Rätt balans mellan högavkastande aktier och räntebärande tillgångar

Vår investeringsfilosofi har tre steg;

Det första steget är att hitta rätt balans mellan högavkastande aktier och räntebärande tillgångar. En typisk fördelning är 60% aktier men andelen beror på ränteklimatet.

I steg två analyserar vi aktivt bolagen vi investerar i. Vi tycker om bolag med starka, aktiva ägare vilket speglas i vår portfölj.

Det tredje steget är att svara på börsrörelser genom att justera balansen mellan aktier och obligationer från steg 1. Indexterminer ger oss möjligheten att skydda fonden mot förluster genom att snabbt sänka aktieexponeringen vid börsfall

“Genom gaddfonder.se får du tillfälle att prova på hur det känns att ha en egen förmögenhetsförvaltare - du investerar i fonden som våra professionella förvaltare jobbar heltid med att ta hand om.”

Johan Nordström

Chief Investment Officer

Investerarfilosofi

Kortare nedgångsperioder och ett minskat beroende av hur enskilda marknader presterar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.

Över 30 år inom branchen
GADD & Cie S.A. som förvaltar fonden grundades 1989 och redan från början byggdes GADDs modus operandi kring långvariga och personliga relationer. Denna princip lever vidare och är idag desto starkare, då den ligger till grund för vad även fonden står för.
Över 10 års fondhistorik
Fonden GADD SMP startades 2011 när förvaltarna insåg att det fanns en efterfrågan bland kunderna om en fond förvaltad av GADD. Det finns inte så många fonder som har en historik på över 10 år längre, och vi är stolta att vara en av dem.
Låg risk & låg volatilitet
Tanken med fonden är att den ska ha en avkastning som en aktiefond men samtidigt ha en risk som en högavkastande obligationsfond. Vi vill alltså ticka uppåt snabbare än en obligationsfond, men behålla dess säkerhet i tuffa tider.
Vi jobbar heltid med din portfölj
Fonden sköts av en förvaltare som endast arbetar med denna fond, vi har inga andra alternativ och kör fullt fokus på GADD SMP. Eftersom vi inte har några andra fonder så har denna vår orubbade uppmärksamhet år efter år.
Praktisk information

Vad investerar vi i?

Här hittar du våra största positioner i fonden. För mer information och mer detaljer så kan du läsa mer i våra faktablad via länken nedan.

Top-7 Positions
As of April 2024
International Petroleum Corporation 🇨🇦
6.12
%
Filo Rg 🇨🇦
4.84
%
Novo Nordisk Rg 🇩🇰
4.35
%
Nordea Bank 🇫🇮
3.84
%
Skandinaviska Enskilda Banken -A- 🇸🇪
3.56
%
Lifco Rg 🇸🇪
3.56
%
Trelleborg -B- 🇸🇪
3.47
%
Top-7 Industries
As of April 2024
Financial services
14.67
%
Machines / Tool making
14.21
%
Mines
12.91
%
Banks
8.40
%
Other
7.44
%
Pharmaceuticals
6.94
%
Real Estate
6.65
%

Större investeringar

Prata med en i teamet
Boka en konsultation med oss idag

Vill du investera över 1 miljon SEK eller bara vill ha mer hjälp kan det vara värt att ta kontakt med en av våra förvaltare direkt. Vi svarar på dina frågor och ger dig en objektiv bedömning av vad vi tror är bästa lösningen för dig. Det kostar inget och vi hjälper dig gärna!

Boka rådgivning

Kontakta oss idag så återkommer vi

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.