God morgon och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
God morgon och välkommen till GADD! Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.
God dag och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.
God kväll och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.
God dag och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
God kväll och välkommen till GADD. Vi vill bara påminna om att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

FAQs

Här finner du svaren på några av de vanligaste frågorna som vi får. Om du inte hittar svaret på just din fråga så får du gärna kontakta oss.

Vad är det som är så bra med en fond?

Att investera i en fond är lite som att ha en egen förmögenhetsförvaltare – du investerar pengar i vår fond, som består av olika aktier och obligationer. Vi jobbar heltid med att köpa och sälja när vi anser är bästa tillfället på marknaden.

Du slipper alltså sitta och följa marknadsrapporter, gå genom analyser om varför en särskild aktie borde köpas eller säljas – det hela sköts åt dig.

Vilka är ni?

Gaddfonder.se och fonden GADD SMP förvaltas av ett litet familjeföretag med kontor i Stockholm och Genève, samt huvudkontor i Luxemburg.

Företaget startades 1989 av 3 goda vänner, varav 2 är svenskar. Vi är personligt investerade i företaget GADD, vissa av oss är med sedan början och en av grundarnas söner jobbar numera för GADD i Luxemburg. Vi har alltså alla anledningar till att fortsätta sköta fonden på bästa möjliga sätt, med genomtänkta och långsiktiga investeringar, samtidigt som vi håller oss transparenta och fortsätter utveckla verksamheten.

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida eller genom att följa oss på våra sociala medier!

Vilka är Fondab?

Fondab är ett värdepappersbolag som står under Finansinspektionens tillsyn och som hjälper oss att lägga ut GADD SMP-fonden på bland annat fondmarknaden.se.

Mer om dem kan du läsa på deras hemsida.

Vad tjänar ni på detta?

Det funkar enligt “I scratch your back and you scratch mine”-principen. Du som kund erhåller 90% av den eventuella värdeökningen på sin investering medan 10% tillfaller oss. Utöver det tillkommer 1.2% fast avgift årligen.

Hur vet jag att mina pengar är i säkert förvar?

Vi förstår att vår bransch handlar om tillit – man ska kunna lita på processen och inte känna att man behöver kontrollera varje vecka hur det går på marknaden. Vi rapporterar varje månad hur det går för fonden via våra månadsbrev, där vi även skriver om vad som påverkat marknaderna och vad vi gjort under månaden.

Alla våra månadsrapporter finner du på vår hemsida, där kan du även skriva upp dig för att få månadsbrev direkt i din e-korg!

Jag har investerat pengar i fonden men vill ha dem tillbaka, går det?

Självklart! Du kan ta ut pengarna när du vill. Du behöver bara logga in med ditt BankID på samma sätt som då du köpte fondandelarna och säljer fondandelarna. Vi eller vår samarbetspartner FondAb finns här för att hjälpa dig med alla tekniska frågor.

Tänk dock på att det här handlar om långsiktigt sparande, ibland blir det jobbiga månader på marknaden, men i det stora hela siktar på att gå +8% per år med relativt låg risk.

Varför spara i en fond istället för på mitt vanliga sparkonto?

Om du månadssparar för tex. dig själv eller dina barn så har du många bra anledningar att göra det genom att investera i aktier eller obligationer, istället för att lägga in pengarna på ett sparkonto.

Låt oss säga att du vill börja spara åt dina barn så att de har pengar att röra sig med när de fyller 18 år. Vill du se hur stor skillnad det gör att investera och få en ränta, jämfört med att spara på ett vanligt sparkonto? Då kan vi rekommendera rikatillsammans.se och deras ränta på ränta-kalkylator.

Jag har fler frågor!

Om du undrar över något så kan du alltid mejla oss eller även ringa oss.

08 558 038 19
info@gadd.lu

Fler frågor?

Vi finns här för att svara på dina frågor. Kontakta oss för rådgivning, frågor eller om du vill veta mer om oss!